SMEBank innerpage SuccessStory

SUKSES Musim KetigaSUKSES Musim KeduaSUKSES Musim Pertama

SUKSES90DaysBizChallenge

Episod 1 Najihah Coconut Oil & Empat Sekawan Resources

Episod Pertama [email protected] Biz Challenge memaparkan Syarikat Najihah Coconut Oil Trading dari Kolej Komuniti Bentong, Pahang dan Empat Sekawan Resources dari Kolej Komuniti Selayang, Selangor.  

Episod 2 Zoomers Global Services & Bosskoi Resources

Episod Kedua [email protected] Biz Challenge memaparkan Zoomers Global Services dari Politeknik Mero Kuantan, Pahang dan Bosskoi Resources dari Kolej Komuniti Jerantut, Pahang.

Episod 3 NAR Sisters & Rainbow BS Enterprise

Episod Ketiga [email protected] Biz Challenge memaparkan NAR Sisters & Rainbow BS Enterprise yang kedua-duanya dari Kolej Komuniti Baling, Kedah.

Episod 4 FMN Success Enterprise & Great 4 Boys Sik Enterprise

Episod ke-empat [email protected] Biz Challenge memaparkan FMN Success Enterprise dari Kolej Komuniti Baling, Kedah & Great 4 Boys Sik Enterprise dari Kolej Komuniti Sik, Kedah.

Episod kali ini membawakan syarikat FMN Success Enterprise yang menghasilkan beads & fabric ready made dan custom made melalui kaedah tampalan yang lebih mudah dan cepat manakala syarikat Great 4 Boys Enterprise menghasilkan serbuk sambal berinovasi.

Episod 5 NF Mekar Jaya Enterprise & Siti Healthy Cosmetic Enterprise

Episod ke-lima [email protected] Biz Challenge memaparkan NF Mekar Jaya Enterprise dari Kolej Komuniti Arau, Perlis & Siti Healthy Cosmetic Enterprise dari Kolej Komuniti Batu Gajah, Perak.

Episod 6 Kupi Kupi Bosku Resources & Najmi DMS Enterprise

Episod ke-enam [email protected] Biz Challenge memaparkan syarikat Kupi-Kupi Bosku dari Kolej Komuniti Sandakan, Sabah & Najmi DMS dari Kolej Komuniti Bandar Penawar, Johor.

[email protected] episod 6 kali ini memaparkan syarikat Kupi-Kupi Bosku dari Kolej Komuniti Sandakan, Sabah yang menawarkan produk berasaskan Sabarica Coffee iaitu produk kopi tempatan hasil pertanian negeri Sabah. Syarikat Najmi DMS dari Kolej Komuniti Bandar Penawar, Johor pula menawarkan perkhidmatan penyelenggaraan dan pembersihan rumah, servis penghawa dingin dan pelbagai perkhidmatan lagi.

Episod 7 WMA Crops & Chandani Fashion

Episod ke-7 [email protected] Biz Challenge memaparkan syarikat Chandani Fashion dari Kolej Komuniti Kuching, Sarawak & WMA Crops dari Politeknik Seberang Perai.

SUKSES @ 90Days Biz Challenge minggu ini memaparkan syarikat Chandani Fashion dari Kolej Komuniti Kuching, Sarawak dan WMA Crops dari Politeknik Seberang Perai. Chandani Fashion membekal dan menjual selendang kalis air manakala WMA Crops pula menghasilkan kuih-muih tradisional beraneka jenis & rasa. Tonton perjalanan keusahawanan mereka dalam SUKSES @ 90DaysBizChallenge 9.30 malam esok di saluran Astro Awani 501.

Episod 8 BTCC Origin & Usrati Global

Episod ke-8 [email protected] Biz Challenge memaparkan syarikat BTCC Origin dari Kolej Komuniti Bandar Tenggara & Usrati Global dari Kolej Komuniti Rembau.

SUKSES @ 90Days Biz Challenge minggu ini memaparkan syarikat BTCC Origin dari Kolej Komuniti Bandar Tenggara, Johor  dan Usrati Global dari Kolej Komuniti Rembau, Negeri Sembilan. 

BTCC Origin menghasilkan kerepek udang iaitu Kittyn Chips gabungan kulit udang manakala syarikat Usrati Global pula menghasilkan produk dekorasi tumbuhan seperti Terrarium dan Miniature Garden dengan jenama O’Plant.

Saksikan mereka dalam [email protected] episod 8 malam esok di saluran Astro Awani 501.

Episod 9  Lite and Sweet Resources & Usrati Global Enterprise

Episod ke-9 [email protected] Biz Challenge memaparkan syarikat Lite & Sweet Resources dari Kolej Komuniti Sungai Petani & Nash Bright Ways Empire dari Kolej Komuniti Segamat, Johor.

SUKSES @ 90Days Biz Challenge minggu ini memaparkan syarikat Lite and Sweet Resources dari Kolej Komuniti Sungai Petani, Kedah dan Nash Bright Ways Empire Kolej Komuniti Segamat, Johor   

Lite and Sweet Resources menawarkan produk-produk makanan pastri, bakeri, sejuk beku dan set menu yang menarik pada harga berpatutan. 

Nash Bright Ways Empire pula menawarkan perkhidmatan reka bentuk grafik dan percetakan produk seperti banner, stiker dan pelbagai lagi.

Saksikan mereka dalam [email protected] episod 9 pada Rabu, 10 Julai ini  di saluran Astro Awani 501

Episod 10 Twenty Four Success Enterprise & Nurhajaj Beauty & SPA

Episod ke-10 [email protected] Biz Challenge memaparkan syarikat Twenty Four Success dari Kolej Komuniti Baling, Kedaj & Nurhajaj Beauty & SPA dari Kolej Komuniti Kok Lanas, Terengganu.

SUKSES @ 90Days Biz Challenge minggu ini memaparkan syarikat Twenty Four Success Enterprise dari Kolej Komuniti Sungai Baling, Kedah dan Nurhajaj Beauty & SPA dari Kolej Komuniti Kok Lanas, Terengganu.   

Twenty Four Success Enterprise menghasilkan produk Japanese Cream Puff yang diinovasikan melalui pelbagai saiz dan rasa.

Nurhajaj Beauty & SPA pula menawarkan perkhidmatan solekan, ukiran inai, urutan refleksologi, sauna dan pelbagai lagi

Saksikan mereka dalam [email protected] episod 10 pada Rabu, 18 Julai 2019 ini di saluran Astro Awani 501.

Episod 11 Pemenang SME Bank 90-Days Biz Challenge 2019

Episod ke-11 [email protected] Biz Challenge membawakan kepada anda pemenang bagi pertandingan SME Bank 90-Days Biz Challenge 2019.

[email protected] Biz Challenge episod 11 minggu ini membawakan kepada anda pemenang bagi pertandingan SME Bank 90-Days Biz Challenge 2019.

Tahniah kepada semua peserta SME Bank 90-Days Biz Challenge 2019 !!!

Episod 12 Sesi Penjurian yang Mencabar

Minggu ini kami akan menemubual Ketua Juri pertandingan SME Bank 90-Days Biz Challenge untuk mengetahui apakah kriteria yang dinilai untuk menentukan pemenang serta bagaimana usahawan-usahawan muda ini dapat terus mengembangkan perniagaan mereka pada masa akan datang.

Episod 13 SME Bank Perkasa Keusahawanan Muda

Saksikan temubual eksklusif bersama Ketua Kumpulan / Ketua Pegawai Operasi SME Bank, En. Aria Putera Ismail yang membincangkan usaha SME Bank membangunkan keusahawanan di kalangan pelajar.

SME Bank Perkasa Usahawan Muda

[email protected] Biz Challenge akan melabuhkan tirai pada minggu ini. Saksikan temubual eksklusif bersama Ketua Kumpulan / Ketua Pegawai Operasi SME Bank, En. Aria Putera Ismail yang membincangkan usaha SME Bank membangunkan keusahawanan di kalangan pelajar. Saksikan episod akhir SUKSES @ 90 Days Biz Challenge pada Rabu, 7 Ogos 2019 jam 9.30 malam

SMEBank SUKSES Musim ke2

Episod 1 Swiss Lab Biotech

Episod 2 Amanjaya Specialist Centre

Episod 3 Dari seorang Jururawat kini miliki pusat dialisis sendiri

Episod 4 Berhijrah dari Muar ke Kangar titik kejayaan Oz Homme

SUKSES minggu ini berkongsi kisah seorang anak muda dari Muar, Johor yang berhijrah ke Perlis demi mengubah nasib beliau dan keluarga. Bermula sebagai seorang pelajar di kedai menjahit, Sam Ng bersama-sama abangnya, Gen Ng kini memiliki lima cawangan OZ Homme Sdn Bhd di Perlis, Kedah dan Kuala Lumpur.

Episod 5 Empayar perniagaan pengedaran impi saingi syarikat antarabangsa

Ditubuhkan pada tahun 2009 untuk bergiat di dalam bidang ternakan dan proses makanan berdasarkan daging lembu, kerbau , kambing, dan ayam di Sabah. 3 kali gagal tidak mematahkan semangat Hj Yussup untuk terus membangunkan empayar perniagaannya. Beliau kini seorang usahawan berjaya yang kini mempunyai lebih daripada 2,000 ekor lembu di ladangnya, sebuah feedlot, rumah penyembelihan berteknologi tinggi serta beberapa rangkaian perniagaan peruncitan dan pemborongan yang lainnya.

Episod 6 Usahawan muda pengeluar papadom terbesar negara

Walaupun berhadapan dengan masalah tenaga kerja berkemahiran, En. Pitchaimani dan En. Anand tidak pernah berputus asa untuk terus membangunkan perniagaannya, Sri Korakkar sehingga menjadi peneraju produk papadom yang pertama buatan Malaysia serta mendapat pengiktirafan MeSTI.

Episod 7 Produk susu tempatan setaraf jenama gergasi

Produk tenusu Sabah International Dairy setaraf jenama susu antarabangsa. Kini mereka telah kuasai pasaran global. Ikuti kisah yang bakal mencetuskan semangat keusahawnan anda di SUKSES SME Bank.

Episod 8 Pengedar produk kesihatan saingi jenama besar

Memulakan perniagaan adalah satu perkara yang tidak mudah apatah lagi memastikan kelangsungan perniagaan anda. Hj. Jaafar bersama-sama isterinya Hjh. Nadira tetap tabah menghadapi ujian berat sewaktu mula menjinakkan diri dalam bidang perniagaan. Ikuti kisah mereka di SUKSES minggu ini.

Episod 9 Jenama Jam Tempatan Tembusi 7 Negara

Walaupun sering mendapat pelbagai halangan, usia yang muda tidak menghalang En. Izham, pengasas MEM Watches untuk terus memajukan dan mengembangkan perniagaannya sehingga berjaya memasuki pasaran antarabangsa. Saksikan kisah kejayaan peneraju pasaran jam tangan "Counterclockwise" ini di dalam SUKSES

Episod 10 Ziq Bakery membawa seni kek dalam keusahawanan

Bermula sebagai perniagaan kecil-kecilan, Puan Sue kini mempunyai dua cawangan bakeri serta pusat latihan bagi anak-anak muda yang ingin mendalami ilmu bakeri serta deko kek. Pelbagai dugaan telah dilaluinya, tetapi beliau tekad untuk meneruskan perniagaan ini demi memberi peluang untk anak-anak muda yang ingin berkecimpung di dalam dunia perniagaan bakeri.

Episod 11 Perniagaan ais bukan hanya sekadar kejar untung, ia fardu kifayah

Memulakan operasi dengan hanya 2 buah mesin pembuat ais, kini telah berjaya mendominasi pasaran pengeluaran ais di Kuala Terengganu dan merupakan satu-satunya syarikat pegeluaran air batu yang dimiliki sepenuhnya oleh bumiputera Melayu di Kuala Terengganu.

Episod 12 SME Bank XCESS menyingkap denyut nadi PKS

SUKSES minggu ini menampilkan episod istimewa bersama En. Aria Putera Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif SME Bank, Cik. Christy Ng, Ketua Pegawai Eksekutif ChristyNg.com & Pn. Norsharina, Pengarah Eksekutif Gaia Plas Sdn. Bhd yang membincangkan mengenai pemerkasaan usahawan wanita di dalam dunia perniagaan.

Episod 13 Halatuju Baharu Pembangunan PKS Negara

Sesi Rakaman Awal SUKSES minggu ini merupakan episod khas bersama YB Datuk Seri Mohd Redzuan bin Md Yusof, Menteri Pembangunan Usahawan berbicara tentang hala tuju baharu masa depan sektor PKS di Malaysia. Saksikan episod khas ini pada 19 Oktober 2018 (Jumaat) di saluran Astro Awani 501.

SMEBank SUKSES Musim Pertama

Episod 1 Swichtec Power Systems

Episod 2 Shamawar Elektrika

Episod 3 Admal Aviation College

Episod 4 DreamEDGE

Episod 5 Glide Technology

Episod 6 Hussein Khamis

Episod 7 Episod Khas Bersama Datuk Mohd Radzif Mohd Yunus

Episod 8 Nazoha Enterprise

Episod 9 Gopi Travel

Episod 10 Dinastia Jati

Episod 11 SP Energy

Episod 12 SME Bank Y-Biz Challenge

Episod 13 Spectra Quest

Episod 14 Sega Letrik

Episod 15 Episod Khas Bersama YB Datuk Haji Ahmad bin Haji Maslan, Timbalan Menteri MITI

Episod 16 World Marketing Work

Episod 17 AMCC IT Souq

Episod 18 Data Speaks Creative

Episod 19 Cipta Success

Episod 20 Bonda Manufacturing & Azemy Trading

Episod 21 Perkembangan dan Hala Tuju Sektor PKS di Malaysia

Episod 22 Optaplus & SA Solutions

Applying for business financing is now easier with MySMEBank online application

APPLY NOW
HUBUNGI KAMI
Hubungi Kami:
Menara SME Bank,
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur

Tel: +603 2603 7700